Arbeiten, Wurst und T-Bow - Reisverslag uit Bazel, Zwitserland van Lindy en Lonneke - WaarBenJij.nu Arbeiten, Wurst und T-Bow - Reisverslag uit Bazel, Zwitserland van Lindy en Lonneke - WaarBenJij.nu

Arbeiten, Wurst und T-Bow

Door: Lin und Lon

Blijf op de hoogte en volg Lindy en Lonneke

27 Januari 2008 | Zwitserland, Bazel

Gruëzi!
Sinds ons vorige bericht zitten er alweer 2 volle werkweken op. En om jullie even een idee te geven van waar we ons nou eigenlijk mee bezighouden, hier een korte uitleg:
We gaan kijken of mensen hun evenwicht beter kunnen houden, als ze bij scheef staan een seintje krijgen (trilling, geluid, licht) uit de richting waarin ze neigen te vallen. Zie de prachtige demonstratie foto’s van Lin. We hebben hiervoor ons allereerste protocol ooit geschreven, en even iets om mee te pronken: óns protocol gaat ook gebruikt worden door onderzoekers in Canada!
Verder zijn we er ook trots op dat we al de helft van ons artikel geschreven hebben, wat ook is goed gekeurd door onze Professor Allum :) Het is nu nog een kwestie van proefpersonen vinden, deze testen, en analyseren. Eitje, toch…?

Verder doen we natuurlijk nog meer dan alleen maar werken aan ons onderzoek. Zo was er vorige week vrijdag hier de Museumnacht. Dit houdt in: alle musea van 18-2u geopend, en overal speciale activiteiten. Eén van deze willen we graag met jullie delen. Ja Max, als echte mannen ;), hebben wij worst gemaakt! Onze reis door de worstenwereld bracht ons van losse ingrediënten (waaronder, hoe kan het ook anders, je bent in Zwitserland: chocola! Door Lin natuurlijk gelijk uitgeprobeerd, zie voor het resultaat de foto’s), via het fijnmalen tot gehakt en toevoegen van kruiden, door naar het condoom- (lees: varkensdarm) proppen, om uiteindelijk op de BBQ te belanden en tot de conclusie te komen, dat wij misschien nog wel iets bij te leren hebben over het maken van de worst, voordat hij ook echt lekker smaakt…

Omdat er zelfs in de worsten hier chocola zit, kunnen we uiteraard niet op onze luie kont blijven zitten, en zijn we ook aan het sporten geslagen. Onze eerste hoop lag bij de ‘Poweryoga’. Duidelijk verkeerd gedacht… Toen we binnenkwamen stonden de kaarsen al te branden, om ons daarna in de meest onmogelijke posities op ons matje staande te houden. Wij noemen de stoel, de cobra, de hond, en niet te vergeten: de Kopf-Chnü Position. Dit waren ook zo ongeveer de enige woorden die we hebben verstaan, aangezien de les in het Schweizer-Deutsch werd gegeven… Als je ons zou zeggen dat we in Zweden zaten zouden we dat ook zo geloven. Er is werkelijk NIKS van te maken! Vandaar dat we hopeloos om ons heen hebben gekeken om te zien wat nou eigenlijk de bedoeling was.
Onze volgende missie: Tae Bo. Je schrijft het een tikkeltje anders dan het ons bekende Tae Bo (namelijk T-Bow), maar we gingen er toch wel vanuit dat het op hetzelfde neer kwam. Wij waren klaar om onze energie eruit te schoppen, maar dit ging helaas niet door… De T-Bow bleek een soort van step te zijn. Ondanks dat het iets compleet anders was, hebben we ons toch goed vermaakt en blijft de T-Bow voor ons een succesnummertje.

Ondertussen hebben we de Paddy Reilly’s tot stamkroeg gebombardeerd. Andere clubs (en bij behorende cocktails) zijn ook al geprobeerd, maar hier kunnen we altijd onze avond eindigen. Gezelligheid ten top, en het heeft ook al een themesong opgeleverd: Don’t Look Back in Anger van Oasis. Als je deze niet volop mee kunt zingen, val je er toch een beetje buiten. Mannen om in Liesthal het begin van de Fasnacht te vieren zijn gevonden en Lon heeft ook al een volleybal-buddy (als ze van haar chirurg überhaupt al mag volleyballen…). Charles uit Géneve, wonend in Frankrijk, werkend in Basel, nodigde haar uit om mee te doen met het beachvolleybal. Misschien heeft hij wel lichtelijk haar niveau overschat… Hij vertelde dat hij 25u per week trainde, maar goed, wie weet :)

Zoals de meesten waarschijnlijk wel weten, kan Lon slecht zonder voetbal. En laat het nou zo zijn dat FC Basel nog meedoet in de UEFA-cup. Dus de kaarten voor FC Basel – Sporting Lissabon zijn binnen!
Vanaf komende woensdag zijn onze kortingskaarten voor het openbaar vervoer geldig, en dus gaan we dan beginnen aan onze ‘tour’ door der Schweiz, en er staan al een aantal hele mooie steden op het programma! Wir haben Lust!
Over ons Duits gesproken, we redden ons prima. En er zijn zelfs mensen ‘beeindruckt’ over hoe goed we al Duits praten voor de korte tijd dat we hier zijn. Mag wel even gezegd worden :D
Jullie horen snel weer van ons!
Dikke kus, Lin und Lon

PS Bijna vergeten, maar toch wel HEEL belangrijk: zoveel chocola als ze hier hebben, zo weinig hagelslag. De oplossing: een overlevingspakket uit Nederland! Mark, je bent een engel!
En naast hagelslag zijn we ook heel gelukkig gemaakt met ontbijtkoek :D Dank u dank u dank u!

• 27 Januari 2008 - 16:21

Jeroen:

Dames,

Zoals jullie wellicht weten gaat ook in deze tijd de liefde van de man, nog steeds door de maag. Ik zou zeggen: nog ff blijven oefenen! Ik verwacht als ik terug ben eine Currywurst mit Semf (bitte)
    Lon, ik lees hier net dat dat ploegje uit Arnhem 2 punten van Ajax heeft afgesnoept, verdomme zeg!
    We gaan binnenkort weer skypen!
    x
    Jeroen

• 27 Januari 2008 - 16:46

Juli@:

Doe je nog zo je best om alle nieuws- en internetberichten te vermijden op zondag, zie ik hier dat Vitesse gelijkgespeeld heeft tegen Ajax ... Nou ja, goed nieuws toch.
    Lon, we genieten van de berichtgeving. Is er behalve hagelslag en ontbijtkoek nog iets dat je erg mist?
    Veel liefs uit Oosterbeek!

• 27 Januari 2008 - 17:07

Basje:

Hey dames,
    Lin je ploegje uit Nijmegen heeft de punten ook binnen, 2-0 gewonnen van utrecht niet verkeerd toch!! Je hoort snel weer van me!!
    xx

• 27 Januari 2008 - 17:32

Fleur:

Ha die Lin,

daar alles goed zo te lezen. Hier ook: ben dit weekend naar een grotere kamer verhuisd :D (twee deuren verderop in de gang...) Maar wel erg leuk dus.
    Have fun daar en succes met das unterzug (mijn deutsch blijft fantastisch ;)).

xx Flup

• 27 Januari 2008 - 19:42

Esther:

Ha Lon!

Zo te horen bevalt het je goed daar in Basel!wel een mooi verhaal trouwens van die hagelslag, dat hebben ze ook echt nooit op vakantie he...lekker hollands:)
    Wel jammer dat we nou geen appeltaart-sessies kunnen plannen met zn drietjes, maar dat doen we wel weer als je back in nijmegen bent!
    Have fun(jij ook lin)!

kus

• 27 Januari 2008 - 22:18

Lotte:

Ha Lin!
    Wat een leuk verhaal weer! Je kan trouwens wel even vooruit met die hagelslag!
    Je worstje zie er erg lekker uit... Jammer dat de smaak dan een beetje tegen valt..

We contacten..
    XXX

• 27 Januari 2008 - 23:41

Sas:

Meiden, leuk verhaal wederom! en de foto's liegen er niet om haha! gelukkig overleven jullie daar wel met al die hagelslag, dus heb er alle vertrouwen in dat jullie over 5 mnd weer veilig terugkomen :) Kan trs melden dat wij eindelijk een andere fijn appartementje hebben gevonden!
    Hopelijk tot heel snel skype's!

Liefs en een dikke kus vanuit Miami!

• 28 Januari 2008 - 01:58

Max:

Het is niet echt het weekend van de toppers...godsamme feyenoord ook al 2 punten in het noorden laten liggen!
    Nja, wel leuk dat jullie naar het voetbal gaan! Moeten jullie natuurlijk wel als echte die-hards met FC Basel shirtjes en sjaals op de tribunes gaan zitten ;)

Goed te zien dat jullie al hebben uitgevonden waar het om draait daar in Basel --> bier en worst :D (als echte 'vent' had van Lon niet anders verwacht ;))

Nou we skypen weer. Ik denk dat Lon Lin (heb je em) morgen uit bed moet rammelen, omdat die nog in de late uurtjes aan het skypen was haha..
    Ach ja...starbucks doet wonderen...

Succes maar weer deze week en doe het rustig aan met de hagelslag! (ik heb uit zeer betrouwbare bronnen vernomen dat 1 pak al bijna gesneuveld is.........)

Oh lin, je was toch bang dat je ging aankomen vanwege alle chocola etc?
    Dan moet je even met Lon het geniale afvalschema doornemen ooit bedacht tijdens een HC haha..Succes gegarandeerd ;)

xx Max

• 28 Januari 2008 - 09:25

Ferry:

Oh Lon
    Moet je meteen weer sportende mannen weten te vinden? Denk dat je talenten dan toch tekort komen, zeker ook gezien de lengte van die jongen! haha. Ik wens je succes met je wedstrijd, als fysio zeg ik dat het makkelijk kan!
    Succes met de balans studie, zeg aub dat je niet hoeft te werken met MATLAB anders dan ben je nog lang niet terug in NL.
    Veel plezier daar nog! En wel gewoon bier blijven drinken he!
    kus

• 28 Januari 2008 - 17:04

Geke:

meiden, jullie hebben het dik voor mekaar! Zeer verstandig om de hagelslag te laten importeren, iets wat voor ons misschien ook een goed idee zou zijn;-)
    Ik moet zeggen dat ik behoorlijk impressed ben door jullie onderzoeksprotocol. 'GElukkig' was die van ons al geschreven.. Wij moeten nu ook beginnen aan het schrijven van een artikel. Dus mocht ik in nood zitten, dan weet ik waar ik de experts kan vinden:D
    Ow, uhhh lin, moet jij mij ergens van op de hoogte stellen.. hihi;-)
    Foto's zijn leuk.

TOt skypes..

kussies van geke

• 28 Januari 2008 - 17:07

Floortje:

Ha Lonny!
    klinkt goed die wursten! ben benieuwd, gaan we zeker proberen over 1,5 week...ja ja zo snel komen we al langs!!! gaan we viel spass machen!!:) Hier alles top, net mijn carnavalsoutfit gescoord...sporty spice in tha house, word echt geweldig! heb sportbroekje van de kinderafdeling gescoord maatje 164..al zal die bij meisjes van 13 niet zoi strak zitten haha. spreek je snel zusje! dikke kus

• 28 Januari 2008 - 20:15

Lievelings Patiënt :

Hey Lin (en Lon, sorry)zo te lezen gaat het jullie wel goed af daar in zwitserland. maar leuke foto's lin wat kun je toch weer zwoel kijken, maar alleen die worst zag er een beetje eng uit weet je zeker dat ie nog goed was? maar ik mis je wel bij de pkb, blijven alleen niet veel meer over, maar wel weer een paar nieuwe erbij, die denk ik weer niet lang blijven. maar gelukkig kom jij weer terug mijn favoriete dokter/lerares(bij het dragen van een bril), weer iets om naar uit te kijken. lin en lon veel succes met jullie experimentjes en dingetjes xx maarten

• 28 Januari 2008 - 23:46

Appie!:

Supervet he dat jullie naar een UEFA cup wedstrijd gaan. Ik zet in op FC Basel. Gaan jullie dat feedback systeem ook gebruiken na jullie nachtelijke uitjes om de balans te checken ;)....

Kus

• 30 Januari 2008 - 02:26

Rune & Mart:

Hey dames! Klinkt allemaal goed daaro! Ondertussen nog geen vrieskou? Wij beginnen ook behoorlijk gesettled te raken. Wellicht tot skypze binnenkort! xx

• 31 Januari 2008 - 13:38

Jakob:

Verdammt, nu pas een reactie van de trage Duitser... Sorry dames. Toen ik hoorde dat jullie Matthias Reim ontdekt hebben kon ik me niet meer inhouden :)

Hatsikidee,
    Gruß und Kuss!

• 05 Februari 2008 - 14:05

Sas:

Meiden, groot nieuws! Ook wij hebben hagelslag hier in het verre Miami haha :D! Dr. Nash had zowaar nog een pak achter de hand! Zo zie je maar weer :) Is jullie voorraad al bijna op? ;)

liefs

• 07 Februari 2008 - 16:41

Ome Gerard:

Hallo Lin en uiteraard Lon. Ik ben nu voor het eerst op deze site en ik vind het kei leuk om het allemaal te lezen. Maar buiten alle feesten daar doen ze ook iets aan carnaval of is dat alleen in Duitsland en Ned. Nu wij deze site hebben gevonden zullen we wel meer berichtjes sturen. gr ome Gerard en tante Annie.
    ps; heb je al een slaapplaats voor mij voor als ik met de motor kom?

• 13 Februari 2008 - 23:38

Sophieke:

Aaah die hagelslag, ik ben jaloers! Wij waren bij iemand uit nederland logeren en zij had een pak en die hebben wij helemaal opgegeten mmmmm! Verder alles goed zo te lezen? :) leuk!! Die cocktailfoto's zijn leuk! Liefs x