FCB, Skifahren und die Polizei...
Door: Lin und Lon
Blijf op de hoogte en volg Lindy en Lonneke
10 Maart 2008 | Zwitserland, Bazel
Het is alweer even geleden dat jullie iets van ons gehoord hebben, dus vandaar weer een update uit het Zwitserse leven :-)
Bij dit Zwitserse leven hoorde tot voor kort ook nog UEFA-cup voetbal. Maar aan deze droom maakte Sporting Lissabon heel snel een einde, maar liefst binnen 2 minuten. Met onze prachtige FC Basel sjaals zaten we op de bovenste rij van de nog lang niet uitverkochte Sint Jakobhalle klaar om de trots van Basel een hart onder de riem te steken. Met onze eigen verzonnen teksten zongen we luid mee met de harde kern, maar het mocht allemaal niet baten. Het werd een dramatische afgang (0-3).
Gelukkig konden we onze agressie goed kwijt op de hoge witte bergen van Braunwald tijdens het skiweekendje wat hierop volgde. Met drie collega’s + aanhang trokken we vrijdagavond al gelijk de piste op. Hier maakten we kennis met twee typische Zwitserse gewoonten: Käsefondue und Jodeln, om daarna met volle buikjes aan onze eerste afdaling te beginnen in het pikke donker! :D We hadden de smaak goed te pakken en hebben de twee daaropvolgende dagen heerlijk geskied. Ondanks dat de kwaliteit van de sneeuw te wensen overliet (het was bovenop de berg toch zeker 15°C!). Ook misschien wel een goed excuus voor de waardeloze skikwaliteiten van Lin, die het zelfs gepresteerd heeft haar skistokken om te buigen :D Maar met twee skileraren in onze groep is iedereen weer heelhuids thuis gekomen na een super gezellig weekend!
Verder hebben we een half Nederlands meisje leren kennen: Yvonne. Ze stond te springen om een keer met ons op stap te gaan. Met wat twijfels (en daarom al de nodige borrels thuis) begonnen we aan de avond, die uiteindelijk über gezellig werd! Aangezien de andere helft van Yvonne Zwitsers is, heeft ze ons een hoop kunnen leren over het doen en laten van het Zwitserse volk. Zoals bijvoorbeeld waarom mannen vrouwen in de kroeg niet aan durven te spreken (in tegenstelling tot de verhalen die we horen uit Miami en Melbourne…). Maar wij zouden Lin en Lon niet zijn als we er zelf niet op af zouden stappen. En zo kwamen we ook terecht bij Phil en Elly. Twee Engelsen die al geruime tijd in Basel bivakkeren. Toen bleek dat ze zelfs een paar woordjes Nederlands konden praten was het contact gauw gelegd. Heel gezellige mensen waarmee we ook doordeweeks een bakkie of een biertje kunnen doen.
Het bezoek blijft maar aanwaaien hier. Zo was het afgelopen weekend de beurt aan de ouders, zus en oma van Lin. Uiteraard de ultieme mogelijkheid om onze nieuwe kaasfonduepan uit te proberen. Maar wat de boer niet kent dat vreet ie niet, dus oma zat aan de boterhammen met jam. Ook lekker… ;-)
De zus van Lin (Ilse) moest natuurlijk ook kennis maken met het Baselse uitgaansleven. Weer een prachtige nacht gehad in Paddy’s, tot wij op de terugweg oog in oog kwamen te staan met de Zwitserse politie. Ze hadden gezien dat Lin enige opstartproblemen had met het fietsen. Dronken op de fiets zitten is not-done hier, en daarom werd ons vriendelijk doch dringend verzocht met de fiets aan de hand verder te gaan. Braaf als wij zijn hebben we dit volgehouden tot 200 meter voor ons huis. En jawel hoor, na 10 meter trappen stond de diezelfde politie ons op te wachten. Nadat Lin en Lon als halve criminelen behandeld waren en Ilse door voorbijgangers als drugsdealer werd aangezien gingen we naar huis (jawel: lopend) met een boete en ‘vorläufiges Fahrverbot für Fahrräder’ van tot op heden onbekende hoogte en duur. Lekkere anticlimax van een heel gezellig avondje. De positieve punten zijn echter al gevonden, zo heeft Lon dit jaar zowaar een training voor de 4 daagse :-) Het weekend werd afgesloten met een gezellige stadswandeling en etentje met de familie Janssen.
Je zou het bijna vergeten, maar we zijn hier natuurlijk om te werken. Toen we vanochtend binnenkwamen werden we verrast met ons eigen naambordje op de deur!! En terecht dat ze erop staan, gezien de loop van de onderzoeken tot nu toe. De eerste resultaten van de testen druppelen binnen, en het tweede onderzoek is klaar om van start te gaan. Het onderzoek bevalt ons nog steeds heel erg goed en we gaan (lopen ;-)) dan ook elke ochtend met plezier aan de slag. En de positieve woorden van de professor doen ons ook erg goed.
Met veel bezoek in het verschiet (Geert en Mark komen volgende week alweer!), en alle leuke uitstapjes die we nog gaan maken, gaan we nog een hele leuke tijd tegemoet. En zonder dat we het door hebben zijn we hier volgende week alweer 2,5 maand en dus zitten we bijna op de helft! So viel zu machen, so wenig Zeit!
Jullie horen snel weer wat van ons!
Liebe Grüsse Lin und Lon
PS Voor de complete serie skifoto’s: http://www.mijnalbum.nl/Album=Y6VFUUIB
10 Maart 2008 - 18:54
Jeroen:
Goed om te horen dat jullie je nog altijd niet vervelen. Wat vuile streek van die wouten zeg! Als ze dat in Nijmegen gaan invoeren dan kan ik spaarpot wel stuk slaan ben ik bang. In Boston mag je echt alles doen op een fiets lijkt ´t wel. Door rood, doen ze niet al te moeilijk over en het is zowieso toegestaan zonder licht te fietsen, dat is natuurlijk niet verstandig, maar das een ander verhaal.
Binnenkort ga ik hier ook nog skiën! We moeten maar eens skypen, wacht dat je van eind van de week, dan is de dikke ook bij mij!
x
Jeroen -
10 Maart 2008 - 21:10
Erik:
een boete...!? Man, dat is zo 2003! In Ghana gaf je de politie gewoon een leuke waardevolle handruk, en ze verscheurde nog voor je neus de bekeuring. Maar zo ver zijn ze blijkbaar nog niet in Zwitserland...! En ik maar denken dat Ghana een ontwikkelingsland was..., naar, daar in Zwitserland kunnen ze er nog wat van leren!
Veel succes met jullie onderzoek! Klinkt erg goed!
-x- Erik. -
10 Maart 2008 - 22:23
Max:
Goh..een bekeuring..dat klinkt bekend. Ik had er in SF al binnen 15 minuten één.. Eerste poging (peiling) tot omkoping mislukte jammerlijk (dus het is hier geen Ghana ;)), maar via de officiele weg lukte het zowaar om de bekeuring kwijtgescholden te krijgen :D (je als toerist voordoen doet wonderen --> I know nothing, I am a tourist haha)
Bemoedigende woorden als: 'nog even volhouden, het is nog maar een paar maandjes'zijn hier volgens mij niet op hun plaats...ze zijn zelfs ongewenst volgens mij..jullie komen toch wel terug naar NL he ;)
11 Maart 2008 - 09:11
Ferry:
Hoi Dames!
Was al het onderzoek doen maar zo geweldig als dat jullie het aan het beleven zijn! Super zeg! Binnenkort ook maar weer eens tijdje buitenland doen.
Geen problemen met lastige computer programma's waar je mee moet analyseren en andere moeilijke dingen? Heerlijk zeg! Maak er leuke tijd van! En ben erg benieuwd naar al de verschillende resultaten.
Kus Ferry -
11 Maart 2008 - 09:45
Papa Isar:
Zo zijn jullie niet opgevoed he;) Of toch wel...
Viel spassssss! -
11 Maart 2008 - 11:40
Markus:
Hey Lieve Dames..
Weer een heel mooi berichtje :).. Maar ik wordt gelukkig dagelijks geupdate :P. Nog maar 8 daagjes en dan ben ik weer heerlijk bij je lin :), gaan we een mooie week van maken !!!!
Dikke Kusjess -
11 Maart 2008 - 13:35
Susan:
He dames,
Ik lees nog steeds met plezier jullie verhalen! Echt erg leuk om te zien en lezen allemaal! Intussen is het hier wel heel saai zonder af en toe en MFV-feestje of een gezellige avond zomaar in de kroeg ;)
Ik hou mezelf op de hoogte van jullie avonturen!
xxx Suus -
11 Maart 2008 - 14:38
Karin:
Hoi hoi!!
Zo te lezen en zien gaat alls goed daar!! Op die boete na dan :S ..
Maare Lin, je valt wel lekker op met die hele mooie roze skibroek hè ;) !! Er is ook een foto waar jullie heel ver weg zijn maar door die broek ben jij wel te vinden :D
Dus erg handig hihi..
Veel plezier nog en wacht op jullie volgend verhaal en foto's!!
Liefs (je leukste nichie ;) ) Karin -
11 Maart 2008 - 17:14
Inge (lange):
Hoi Lon (en Lin)
Geweldige verhalen hoor! Ik volg het op een afstandje ;) Fijn dat jullie het zo naar jullie zin hebben en dat de onderzoeken z'n vruchten afwerpen. Met volley glijden we af (natuurlijk maar voor eventjes.. :)), dus daar missen we wel even een snoeiharde lonbal + het altijd evenwichtige passje.
Groetjes en veel plezier en succes nog.
Inge. -
11 Maart 2008 - 22:40
Geke:
Heej lieve meisjes,
ziet er gezellig uit met alle biertjes.. maar lindy, het kan er maar een gebeuren die zich laat betrappen;-)
Heb je trouwens mijn smsje gehad? Ik had meteen gereageerd, maar het netwerk hier is niet erg betrouwbaar!!
Heel veel plezier daar dametjes.. spreek jullie snel!
kusx Geke -
12 Maart 2008 - 10:06
Vinnie:
skifahren=relaxt!
jammer van de polizei, maar volgens mij kan jullie verblijf toch niet stuk.. hehe
groetuh! -
17 Maart 2008 - 06:48
Marin:
Heee Lin en Lon ;)
Klinkt ook allemaal heel erg gezellig bij jullie. Ik ben volgens mij geen uitzondering met veel feest en bierfotootjes van mijn reis haha! Geniet er maar goed van want hier in Nederland is het echt maar allemaal gewoontjes en er veranderd toch echt helemaal niets.
Kuss Marin -
22 Maart 2008 - 01:03
Sophieke:
Haha dat politie verhaal lees ik nu pas! Lindy, ik ga morgen naar het casino in Melbourne, ik zal aan je denken! :) -
24 Maart 2008 - 21:35
Basje:
Superleuk om alles nog is rustig na te lezen, en super mooie foto's natuurlijK!! :D
liefs Bas -
31 Maart 2008 - 10:09
Eefje:
Lonniee!!!
jemig...ik zie alleen maar uitgaan en heel veel lol...jullie zijn daar toch een onderzoek aan t doen!!haha
super meid!lekker genieten!! ben benieuwd naar je volgende verhaal!
liefs Eefje