Visite, genieten en die Rot-Blaue Meisterparty
Door: Lin und Lon
Blijf op de hoogte en volg Lindy en Lonneke
11 Mei 2008 | Zwitserland, Bazel
Time flies when you’re having fun! En daar komen wij hier goed achter. Alweer een maand geleden dat we iets hebben laten horen, en nog maar een maand voordat we weer terug zijn… Hoogste tijd dus weer voor de spannende avonturen van Lin en Lon :D
Allereerst hebben we besloten nog meer te genieten van onze tijd hier. Dit houdt in: vaker uit eten, bioscoopjes en andere heerlijke uitstapjes. Bevalt ons prima! Zo zijn we naar de grootste waterval van Europa geweest in Schaffhausen. Als je er naartoe gaat met een beeld van de Niagara watervallen in je hoofd valt het iet wat tegen, maar het was wel heel erg mooi.
Verder stond deze maand vooral in het teken van bezoek. De eerste die op de stoep stond was Willem (een vriend van Lin). Met Zwitserse Frank-tekentjes in de ogen zijn Lin en Willem de eerste avond naar het Casino gegaan. Maar helaas stonden ze een uur later alweer platzak buiten. En of dat nog niet erg genoeg was, mocht Willem de volgende dag met 2 koopzieke vrouwen op stap :). Gelukkig was er nog genoeg tijd om uit te rusten op een terrasje in de zon. En dat de lente begonnen was en de hormoontjes weer op hol geslagen waren, was de volgende dag ook duidelijk in de dierentuin te merken. We kregen een mooie biologieles voorgeschoteld over ‘Sex in het Dierenrijk’. Als afsluiting van het weekend zijn we ’s avonds heerlijk gaan wokken, en heeft Willem leren eten met stokjes.
Het weekend daarna was de beurt aan Liesbeth (vriendin Lin) en Margot (vriendin Lon). De kaasfondue kon niet ontbreken dit weekend, en we hebben er met z’n 4en goed van genoten. Lon en Margot hebben uiteraard het Baselse nachtleven op Hollandse wijze onveilig gemaakt. En verder hebben ze, naast van het prachtige weer, ook genoten van heerlijke cocktails in de Bar Rouge. Dit laatste gold ook voor Lin en Liesbeth. En de laatste dag hebben ze ook nog hun grenzen verlegd door te gaan chillen in een sauna (naakt, zoals het hoort). Helaas ging de tijd veel te snel voorbij en moesten we ze zondag alweer naar het vliegveld brengen, maar het was super!
Tijd om bij te komen hadden we niet, want dinsdag stonden Lons ouders voor de deur. Lon heeft even mogen voelen hoe het kan zijn als enigskind. En voor 5 dagen was dat helemaal niet vervelend als je ze 4 maanden hebt moeten missen :) Ook met hun een bezoek gebracht aan de waterval van Schaffhausen. En jawel, een illegaal tochtje op de fiets gemaakt..! Zaterdag zijn we met z’n 4en naar Luzern gereden om hier ‘De Koningin der Bergen’, genaamd Rigi Kulm, te beklimmen. Al was er weinig sprake van klimmen, want we werden netjes met een tandradbaan op de top afgezet ;-). Nadat we van het uitzicht hadden genoten, hebben we ook Luzern zelf bezichtigd. Een hele mooie stad waar we waarschijnlijk nog wel langer hadden kunnen rondlopen. Na een etentje daar, en een rit naar huis waar Lon weer even haar rijskills heeft uitgetest, zat ook dit bezoekje er helaas alweer op.
Maar we hoefden niet te treuren want, je raadt het al, het volgende bezoek was alweer in aantocht! Dit maal Lins ouders. Ze gingen een roadtrip maken door Zwitserland, met als eerste stop Basel. Na een gezellige avond hier zijn ze de volgende ochtend weer vroeg vertrokken naar Zürich. Drie dagen later is Lin ze met de trein achterna gereisd naar Genève waar ze een poging gewaagd hebben alle mooie bezienswaardigheden in 1 dag te bekijken, met als gevolg: blaren en pijn. ’s Avonds gingen de voeten omhoog op het terras van het hotel, waar de gezellige dag afgesloten werd met een heerlijk wit biertje. De volgende dag weer vroeg vertrokken naar Basel, waar we nu (eindelijk) weer eens met z’n 2en zijn.
Afgelopen woensdag hebben we van onze eerste Zwitserse Shoggi Fondue genoten met onze collega’s en huisgenoten. Hier kunnen we heel kort over zijn: GOD-DE-LIJK! Daarnaast hebben we ook zowaar Nederlanders (Henk-Joost en Sarah) leren kennen! Heel gezellig, en aangezien Sarah hier volleybalt, gaat Lon dinsdag mee naar de training om kennis te maken met het Zwitserse volleybal :-D En nu we het toch over sporten hebben: we zijn Schweizer Meister! Of nahja, FC Basel is Schweizer Meister. Maar we zijn al zo ingeburgerd dat ze echt ‘ons’ team zijn. Helaas waren we nog niet ingeburgerd genoeg om te weten dat de laatste wedstrijd al in april was uitverkocht, waardoor we gister gedoemd waren tot het kijken van de wedstrijd via de TV (waar we dan uiteraard wel achter waren gekropen met onze prachtige FCB sjaals ;-)). Waar we wel deel van uitmaakten was de menigte op Barfüsserplatz om ‘onze helden’ binnen te halen en toe te juichen! Wat een mooi feest was dat!
Om nog even terug te komen op het illegale fietsen: ons Fahrverbot zit erop!! Helaas hebben we wel CHF100,- neer moeten leggen. Maar Geke, de fietsenvloek blijkt niet alleen op Nijmegen te rusten, maar ook op Basel: Lin heeft alweer een lekke band en kan dus alsnog niet fietsen :-D. En nee dit ligt niet aan onze plakkunsten… Er is gewoon geen bandenplakspul in huis en het is zondag… Dus…
En dan: ons werk! Voor iedereen die het nog niet weet: we komen gewoon naar huis zoals gepland, en een eventuele promotie stellen we uit tot na onze coschappen. Al wil de professor ons zelfs betalen als soort ‘vakantiebaantje’ om toch nog een maandje langer te blijven (heerlijk voor ons ego, maar we doen het toch maar niet). Verder loopt alles volgens plan. Het eerste artikel is zo goed als af en ziet er erg mooi uit. Voor de tweede studie zijn we vanwege tegenvallende resultaten een substudie aan het doen (weer nieuwe mensen testen enz), in de hoop dat het uiteindelijk alleen maar beter wordt.
Dit was het weer voor nu. Wij gaan hard genieten van onze laatste 5 weekjes hier! En weer zitten al onze weekenden vol gepland dus dat gaat helemaal goed komen.
Liebe Grüsse, Lin und Lon
11 Mei 2008 - 17:34
Lindy:
ik lees alwwer dat je een schitterende tijd weer achter de rug hebt en ik hoorde dat paps en mams weer aanwezig waren fijn he je bent nu wel daar geweest waar ik vroeger ook was ik heb nog niet gelezen dat jullie de jong vrouw hebben beklommen dat heb ik wel gedaan ik was toen 17 goh wat is dat lang geleden maar genoten hebben wij toen ook geniet er nog maar lekker van want de tijd vliegt groetjes ome wim en tante josephine -
11 Mei 2008 - 20:10
Eefje:
hee meiden!!
nou jullie hebben t nog steeds uitstekend naar jullie zin lees ik!leuk dat er zoveel bezoek ook is geweest!
jemig lon! nog maar 5 weekjes!! ik zou zo zeggen geniet er nog maar even van en bereid je vast goed voor op een aaf stappen zoals dat alleen hier kan:)
tot snel!
liefs Eefje -
12 Mei 2008 - 02:48
Geke:
hahaha, volgens mij heeft lindy gewoon mijn fietsvloek overgenomen, arm ding! Maar ik zie dat jullie het hoognodige aan nieuwe kleren hebben gekocht.. Leuk vestje lin!
Super leuk dat jullie zoveel bezoek hebben gehad. Bij mij zijn mijn vriendinnen net weg, helaas.. Morgen heb ik dan wel weer tijd om jullie uitgebreid te mailen. (en lon, dan mag je replyen met een close-up pic van de chocolade-fondue, hihi)
heel veel liefs, en tot snel!
(leuk dat je dat nu weer kunt zeggen;-)
kussie Geke -
12 Mei 2008 - 10:10
Vinnie:
Ik vond t best n indrukwekkende waterval... maar ik ben dan ook nog niet bij de niagara watervallen geweest..
groetjes Vin! -
13 Mei 2008 - 03:40
Appie!:
Hey meiden,
Mooi verhalen hoor, fijn dat jullie weer kunnen fietsen. Ik heb het volledige vertrouwen in julli plakkwaliteiten hoor ;).
Ciao en kus -
13 Mei 2008 - 09:21
Anne:
hee meiden
nog even genieten dan van de zwiterse zon en daarna inderdaad lekker terugkomen. mijn abstract is ook ingediend dus ik ga er ook een eind aan breien hier in het umc;)
liefs -
13 Mei 2008 - 14:06
Fleur En Hilke:
Hallo daar!!
Mooi dat alles goed gaat! De foto{s zien er gezellig uit! Leuk dat er zoveel visite komt, dat is hier een beetje moeilijk!!
Nog veel succes met het laatste onderzoek en geniet van de laatste weekjes!
Wij gaan nu snel onze bus naar Puno halen!!
Kus Fleur en Hilke -
14 Mei 2008 - 00:56
Sas:
Lieve meiden,
Het zit jullie ook niet echt mee met dat fietsen he, het lijkt wel of er een vloekje op rust.. Mijn fietsavonturen werden hier overigens ook snel de kop ingedrukt toen mijn zadel(!) werd gestolen.. Dr gaat toch niets boven de Nederlandse fiets EN de Nederlandse fiets-regels!
Over iets meer dan een maandje zien we elkaar weer, kijk er super erg naar uit, zoveel zin in onze oude vertrouwde lady's night! Spreek jullie morgen, ben erg benieuwd naar al jullie bezoekjes :D
Hele dikke kus voor jullie allebei! -
14 Mei 2008 - 05:43
Max:
Weten jullie het echt zeker dat jullie terug willen komen ;) -
15 Mei 2008 - 11:01
HJ:
Heej meiden,
leuke verhalen, ben ook zeer benieuwd naar de verhalen die jullie over komende zaterdag (Lausanne) gaan hebben, dus daarom komt de kroketten-en-frieten-eet-avond op zondag wel extra goed uit! Heb er nu al zin in :) -
28 Mei 2008 - 21:33
Ome Gerard:
jullie vermaken je prima maar vinden jullie het niet jammer dat je de EK niet geheel meemaakt op een of andere holandse camping. Dat zou een mooie afsluiting kunnen zijn van jullie stage en je kunt gelijk onderzoek gaan doen wat het bier voor een invloed heeft op de jongelui -
04 Juni 2008 - 21:04
Trudy Den Brok:
Hoi Lonneke,
Hopenlijk gaat het weer wat beter? Veel sterkte in elk geval met je laatste loodjes! Want alles afronden kost sowieso veel energie en na zo'n ok is die energie meestal ver te zoeken!
Tot ziens of blijf je nog voetbal kijken?
Groetjes Trudy -
13 Juni 2008 - 08:04
HJ:
hallo dames,
het is echt een raar idee dat jullie volgende week niet meer hier zijn. 'Jullie stad' Basel verruild hebben voor Nijmegen... Het is een super leuke tijd geweest hier (iig het deel dat ik meegemaakt heb, maar aan de verhalen te merken alle tijd daarvoor ook). Als jullie het Baselse leventje niet kunnen missen (wat ik eigenlijk verwacht dat zo zal zijn) dan komen jullie maar gewoon weer deze kant op: genoeg logeeradressen die plek hebben om jullie even onderdak te bieden!
knuffels en goede reis terug naar NL